Fotowedstrijd Dickens Festijn Druten 2018

Maak jij het meest betoverende Dickens-beeld?

Ieder jaar in december herleeft de Engelse stad uit de 19e eeuw in volle glorie tijdens het Dickens Festijn in Druten. Honderden personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen die dag tot leven. Straten bedekt met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen, zorgen voor een bijzonder fotogeniek decor. Niet voor niets weten jaarlijks talloze bekende en minder bekende fotografen hun weg naar Druten te vinden, om dit unieke tafereel op de gevoelige plaat vast te leggen.

Dit jaar dagen wij alle hobbyfotografen van Nederland uit!
Maak jij het meest betoverde Dickens-beeld?

Laat jij je inspireren door het levendige straattheater? Weet jij de expressie op de gezichten van de Dickens-muzikanten op sprekende wijze vast te leggen? Of lukt het jou om de unieke Victoriaanse sfeer in één beeld te vatten? Alle invalshoeken zijn welkom.

Foto’s kunnen uiterlijk tot 27 december 2018 worden ingezonden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, eventuele titel beeld, woonplaats en telefoonnummer.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Hans Barten [Fotograaf en uitgever] John van Gelder [Zelfstandig fotograaf, o.a. voor De Maas&Waler] en Marcel van den Bergh [Fotojournalist De Volkskrant].

De winnaar van de fotowedstrijd 2018 krijgt een unieke vergroting van zijn eigen foto op plexiglas, een dinercheque en een bijzondere award! Een selectie van de ingezonden beelden zal in expositievorm worden tentoongesteld.

Spelregels
• Deelname is enkel mogelijk met een foto, waarvan jijzelf de maker bent. Het auteursrecht van de foto berust dan ook bij jou.
• Iedere amateurfotograaf mag slechts één beeld inzenden.
• Foto’s moeten in Druten, tijdens het Dickens Festijn op zondag 16 december 2018, gemaakt zijn.
• De eventuele gefotografeerde perso(o)n(en) heeft/hebben geen bezwaar gemaakt tegen het maken van de foto en/of het openbaar maken/publiceren daarvan.
• Foto’s die gemaakt zijn tijdens een eerdere editie van het Dickens Festijn in Druten zijn uitgesloten van deelname.
• Deelname is uitgesloten voor beroepsfotografen of fotografen die foto’s maken voor commerciële doeleinden.
• Foto’s waarin elementen door middel van een fotobewerkingsprogramma zijn toegevoegd, zoals een watermerk, worden uitgesloten van deelname.
• Als deelnemer aan de fotowedstrijd geef je de organisatie toestemming om jouw foto kosteloos te (laten) publiceren en gebruiken voor promotionele doeleinden voor de wedstrijd (denk aan een publicatie in diverse media).
• De jury behoudt zich het recht voor om ter beoordeling het originele fotobestand op te vragen.
• De minimale bestandsgrootte van de ingezonden foto is 2 MB.
• De uiterlijke aanleverdatum van de foto's is 27 december 2018.

Dickens festijn Druten 

Dickens Festijn Druten