Straattheater

Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, lichtekooien die schuinsmarcheerders proberen te verleiden, raadselachtige heelmeesters die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes en paperboys die het laatste nieuws aan de man proberen te brengen Het is slechts een greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens tijdens het Dickens Festijn in Druten zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet.

Maar liefst 40 professionele theatergezelschappen en re-enactmentverenigingen uit heel Nederland zullen het London uit de Victoriaanse tijd op zondag 15 december 2019 in het centrum van Druten doen herleven.

Aanschouw hoe armen in de rij staan voor een gaarkeuken, hoe marktkooplieden hun vers gebrande koffie in de Waag aan de man brengen, de elite wacht op een reusachtig stoomschip, terwijl anderen experimenteren met ’s werelds eerste geestverruimende middelen in de opiumkit. Ga in je beste pak op de foto in een nostalgische fotosalon en kom oog-in-oog te staan met het magistrale vlooiencircus van Dr. Q.

Benieuwd naar het volledige strraattheaterprogramma?
Kom op zondag 15 december naar het Dickens Festijn in Druten en laat je verwonderen! 

Dickens festijn Druten