Straattheater

Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, raadselachtige heelmeesters die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes, paperboys die het laatste nieuws aan de man brengen en een edelman die de bouw van een Grand Hotel verkondigd. Het is slechts een greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens tijdens het Dickens Festijn in Druten zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet.

Maar liefst 35 professionele theatergezelschappen en re-enactmentverenigingen uit heel het land zullen het London uit de tijd van Charles Dickens zo waarheidsgetrouw mogelijk weergeven in het centrum van Druten.

Aanschouw hoe martkooplieden hun verkoopwaar in de Waag aan de man brengen, deftige dames de mooiste hoeden maken, de elite wacht op een reusachtig stoomschip en een familie rouwt om een dierbare, terwijl een mijnbaron bezoekers verleidt in zijn mijnschacht af te dalen op zoek naar het goud. Ga in je beste pak op de foto in een nostalgische fotosalon, en kom oog-in-oog te staan met niemand minder dan de Heer op den Penningh, die ieder beoordeelt op zijn waarde in klinkende munt.

Benieuwd naar het volledige straattheaterprogramma? Kom op zondag 10 december naar het Dickens Festijn in Druten en laat je verwonderen!

Dickens festijn Druten